Girincsi látogatások

2008.09.13. Az első látogatás története


03:00-kor indultam a megpakolt teherautóval a Fóti Gyulához, 4-re oda is értem.
Tele volt a gép, egyszer át is kellett rendeznem, mert nem fért már fel a Danuvia, pedig az is fontos része volt a bulinak.
Tehát megérkeztem a Gyulához, akivel rövid bejárást tettem a Gyuláriumba börze végett :-))), majd egy kávé és az ő P12-esének platóra történő felszuszakolása után irány Girincs. Girincs Tiszaújvárostól 8 km-re található, és látogatásunk célja, az ott élő fogyatékkal élő gyermekeknek összegyűjtött játékok átadása és ezzel együtt a "megmotoroztatásuk" volt. Kb. 8:30 körül értünk oda, az Intézmény és az annak fenntartásához besegítő Alapítvány vezetője (két nagyon kedves, hivatásának élő hölgy) fogadott minket. Az ismerkedés alatt elfogyasztott reggeli után lepakoltuk a teherautót, amiben már a gyerekek is segítettek. Ezután míg ők az ebédlőben maradtak, addig Gyulával levettük a motorokat is és hadrendbe állítottuk. :-)))
Ezután bementünk mi is az étkezőbe, ahol a bemutattak minket a gyerekeknek és azt is mondták nekik, hogy mi hoztuk el nekik a barátaink által küldött ajándékokat (játékokat, ruhaneműt,könyveket, stb.), és hogy elhoztuk a motorjainkat is hogy tehessünk velük a nyergében a gyerekekkel néhány kört. A gyerekek részéről nagy tetszés fogadta az ötletet, mi pedig kisiettünk a teremből, hogy mire kijönnek ők is már üzemeljenek a vasak. Kis melegítés, közben pedig a játékszabályok elmondása következett. Nem megyünk gyorsan (második fokozat, kanyarokban némi kuplungcsúsztatással), ettől függetlenül csak becsatolt bukósisakot viselő ülhet mögénk. Az utas lába a lábtartón, és kapaszkodik erősen belénk. Ez talán még csak tovább fokozta ez érdeklődést és a lelkesedést részükről. Úgy érezhették hogy ez nem egy szimpla "hoztunk nektek valamit, örüljetek neki, na csáó" típusú látogatás volt, hanem valami egészen más. Kb 1.5 órán keresztül tartó körözés kezdődött a parkban. Az első körök voltak a legnehezebbek, mert bár lelkileg igyekeztünk felkészülni arra hogy hátrányos helyzetű gyermekekkel fogunk találkozni, addig könnyebb is tartania magát az embernek amíg nincs közvetlen kontaktus. De amint elindultunk a motorokkal, és kitört belőlük vagy egy gyermeki kacaj, vagy egy "húdejó" felkiáltás, rögtön a mennyországban éreztük mi is magunkat. Nem akarok szentimentális baromságokkal terhelni senkit, de olyan érzés volt, mintha simogatnák az ember lelkét.
Leírhatatlan, ezt mindenkinek át kellene élnie és talán másképpen látna sok mindent a világból!!!
De vissza a bulira!
A gyerekek végig nagyon élvezték a programot, nem egy mindennapos élmény volt nekik sem. Sokan többször is jöttek, mi pedig nagyon örültünk ennek. Szerencsére paripáink is jól tolerálták az eseményt, egy köhögés sem volt részükről.
Hiába na, mindig mondták nekem hogy a magyar motoroknak lelke van, most itt jól bizonyították.
A motorozád után megmutatták nekünk a Döry-kastélyt, amiben is működik az intézmény. Gyula pedig a vendégkönyvben is elhelyezett méltató sorokat.
Köszönjük minden barátunknak hogy segítettek nekünk a cél elérésében és ezáltal a gyerekek örömében. Akár ajándékokkal, akár felajánlásokkal.
Külön ki kell emelnem Új Tibort (Pannonia MGTSZ), aki engem már egy feltankolt, autópálya-matricás teherautóval várt pénteken amivel a pakk elszállításában vállalt nélkülözhetetlen segítséget.
Úgy általában: Köszönöm az egész PANNONIA MGTSZ-nek hogy mellém álltak, és segítettek ennek az akciónak a lebonyolításában! Nélkülük, ha sikerült volna is, biztosan sokkal szegényebbre, fakóbbra, mint amit ezek a gyerekek jogosan megérdemelnének.

Kóris István karácsony előtt összegyűjtött a fórumozók által felajánlott alkatrészeket, majd licitre bocsájtotta az Intézmény javára. Erről így ír a fórumon:


Emberek! A felajánlott alkatrészekből 20 100 Ft jött össze. Köszönöm mind az adakozóknak mind a vásárlóknak a hozzájárulást. Igyekszem felvenni majd a kapcsolatot a Girincsi szervezettel és megtudom mit vettek belőle.
Nem nagy dolog ez a pénz, de ha 10 kilóval több édességet befalhatnak számomra már akkor megérte.

2008.12.20-i, szintén fórumos bejegyzés (ez esetben tőlem):


Én is azt mondom, hogy amellett, hogy magunknak is fáradozunk gyűjteményünk minél teljesebb és szebb kialakításán, semmi esetre sem mehetünk el szó nélkül azok mellett, akik abszolút nem tehetnek a saját nyomorukról és emellett sajnos kénytelenek fogyatékkal élni gyermekkorukat, aztán egész életüket.
Ha csak egynek is sikerül boldog perceket szerezni, azt nem pótolhatja semmilyen ereklye vagy börze.
Amikor Girincsre vittük az első teherautónyi játékot + a motorokat, akkor Fóti Gyula hosszú évek után először mondta le az imolai börzére történő kirándulását.
Visszafelé úton arról beszélgettünk, hogy többszörösen megérte.
A Pannonia MGTSZ meghívást kapott a jövőévi gyermeknapra Girincsre. Kívánom és remélem, hogy innen, erről a fórumról is több motoros jelen lesz, aki szívesen motoroztatja a parkban a gyerekeket.


A 2008. decemberi képek egyenlőre keresés alatt állnak! :-)

2009.05.24-én néhány barátunkkal (Barna bácsi+Évi, Bervás, D.Nagy) ismét visszatértünk egy kis örömmotoroztatásra:


2009.12.19-én sok jó ember segítségével ismét megtehettük, hogy ellátogassunk Girincsre, és átadhassuk az ott élő beteg gyerekeknek az összegyűjtött ajándékokat. Most nem egy teherautót, hanem két kisbuszt kaptunk kölcsön a fuvar lebonyolítására, és büszkén kijelenthetem, mindkettő teljesen tele volt az adományokkal. Évről évre mind többen csatlakoznak azok táborához, akik felismerik, milyen jó is önzetlenül egy nemes cél mellé álni. Idén a "jóemberek" mellett egy pénzintézet is küldött velünk működőképes, de már általuk nem használt PC-ket,monitorokat holnap pedig egy szállítmányozó cég visz nekik egy teherautónyi meglepetést.
Az államtól kapott normatíva nagyon szűkösen elég az Intézet működéséhez, de adományok nélkül nehezen tudnának javítani az ott élő hátrányos helyzetű gyermekek mindennapjain.
Ezúton is köszönöm szépen mindenkinek, hogy támogatásával szebbé tette karácsonyukat!

2010. 05.21-én szintén vittünk adományokat, amikor is az Intézmény 50 éves fennállását ünnepelhettük. Borzasztó nagy belvíz volt akkoriban arrafelé:Itt pedig már a 2010.12.10-én (hajlott kora miatt késve) megérkező télapót láthatjuk amint ismét találkozik a gyerekekkel:


2011.05.22-én a pedálos Moszkvics rajongóival voltunk Girincsen, akik a jeles eseményre elhozták gyűjteményük féltett és kevésbé féltett darabjait hogy a gyerekek játszani tudjanak velük. Két felújított példány ott is maradt ajándékba.

Két pedálozás között pedig jöhetett a már megszokott örömmotorozás:


További képek itt:

2011.12.11-én ismét elvittük a 2. félév adományait és megtekintettünk egy szállítmányozó cég által megfinanszírozott relaxációs szobát:2012.06.10-én ismét meglátogattuk a Gyerekeket és az adományok átadása után következhetett a már megszokott motorozás:
2012.12.09.

Támogató barátainknak hála, ismét el tudtuk vinni a gyermeknapi adományok átadása óta összegyűlt újabb ajándékokat.

Girincsi látogatás 2013.06.09.


Támogató barátainknak hála, ismét tudtunk egy "Transporternyi" adományt vinni a Gyerekeknek. Bervás barátunk vállalta idén a motoroztatásukat, sok mosolyt előcsalogatva belőlük. :-)

Gyermeknap Girincsen

2014.05.25.

immár 13. alkalommal - ismét jártunk Girincsen, hogy az ottani Speciális Szakiskola és Diákotthon növendékeinek eljuttassuk a karácsony óta összegyűlt adományokat (amit ezúton is köszönök a nevükben is) és hogy gyermeknap alkalmából (is) igyekezzünk örömet szerezni nekik. Az idei motoroztatást sikerült néhány quad-dal is feldobni, nagy sikerük volt, a gyerekek rajongtak értük.
Szerintem a képek jól mutatják, érdemes volt ott lennünk.
Nekik is, és mindenkinek, aki segítséggel (adománnyal) volt a gyermeknapi örömszerzésben Nagyon szépen KÖSZÖNÖM!


Jövőre veletek ugyanitt!


2015.12.31.

Minden Danuviás barátomnak és kedves családjának nagyon boldog új évet kívánok!
Ma délelőtt Fóti Gyulával (aki a mai napon töltötte be 40. életévét) sikerült leszállítanunk a nyár óta gyűlt adományokat Girincsre. Szerintem sok örömet fog szerezni a gyerekeknek, akikkel most nem találkoztunk mert vagy a saját vagy nevelőszüleiknél szilvesztereznek. Köszönjük az évek óta tartó támogatásotokat!
Néhány kép:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése